België

België

België is na Duitsland de grootste handelspartner van Nederland en, hoewel vaak onderschat, is België van groot belang voor Nederland op politiek, militair, economisch en cultureel gebied. Daarnaast is Nederland de grootse exporteur op de Belgische markt, dichtbij gevolgd door Duitsland.

Ook de nauwe relatie met België en Luxemburg binnen de BeNeLux toont aan dat voor de Nederlandse handelsmarkt België onmisbaar is.

De banden tussen België en Nederland en België en Duitsland fungeren als springplank voor vele handelstransacties met betrekking tot zowel goederen als diensten.

Hoewel Nederland en België in veel opzichten overeenkomsten vertonen zijn er qua recht en gewoonte ook veel verschillen te benoemen. Kwalitatief, kundig en passend advies voor aangelegenheden tussen België, Duitsland en Nederland is dan ook van groot belang.

Het is om die reden dat Willems Advocaten & Rechtsanwälte een gevestigde langdurige samenwerking heeft met Van Huffelen & Co Advocaten & Mediators, met wie wij zowel vanuit Duitsland als vanuit Nederland ondernemingen, ondernemers en individuen begeleiden met zaken doen, wonen en werken in België alsook vanuit België die partijen in Nederland en Duitsland bijstaan.