Hans Walhain

Hans Walhain

Telefoonnummer:
+31 (0)20 833 0 833

Faxnummer:
+31 (0)20 833 0 834

E-mail:
hans.walhain@willems-schmidt.eu

Hans Walhain (1953) is in april 1979 aan de Rijksuniversiteit Leiden in de civielrechtelijke studierichting afgestudeerd. In augustus 1979 is hij als advocaat in Rotterdam beëdigd. Sinds 2009 in Hans aan Willems verbonden, eerst als free lance adviseur en sinds 2017 als advocaat.

Hans Walhain is bestuurslid (secretaris) geweest van de Vereniging de Jonge Balie van Rotterdam en lid van de Association Internationale des Jeunes Avocats (AIJA), voor welke organisatie hij diverse nationale rapporten op het gebied van het insolventierecht heeft geschreven. Thans is hij lid van de Union Internationale des Avocats (UIA) en secretaris van de Commissie van Beroep van de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond.

Hans Walhain voert een algemene procespraktijk met focus op ondernemingrecht in de meest brede zin van het woord, waaronder ook arbeidsrecht, verbintenissenrecht, bestuurdersaansprakelijkheid en insolventierecht.

Hans Walhain heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • burgerlijk procesrecht
  • litigation

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.