Verenigde Staten

Verenigde Staten

Willems Schmidt Advocaten & Rechtsanwälte en Rasco Klock Perez & Nieto in New York City en Miami, werken sinds januari 2019 nauw samen bij juridische dienstverlening aan zowel grote en kleinere ondernemingen en aan individuen in de Verenigde Staten van Amerika en Europa.

De Verenigde Staten van Amerika zijn de grootste investeerder in Nederland. In 2014 werd 645 miljard US-dollar vanuit de Verenigde Staten in Nederland geïnvesteerd en tegelijkertijd werd vanuit ons land 265 miljard US-dollar in de Verenigde Staten geïnvesteerd. Daarmee is Nederland de 3e buitenlandse investeerder in de VS.

Om zaken te doen in de Verenigde Staten is kennis van de lokale gebruiken en regels van groot belang. Hetzelfde geldt natuurlijk voor zaken vanuit de VS in Europa. Goede juridische en zakelijke bijstand is dan ook onmisbaar, of het nou gaat om het oprichten van een vennootschap, het sluiten van handelscontracten of het beschermen van intellectueel eigendom. Ons Nederlands-Amerikaanse team zet zich dan ook in om partijen juridisch en zakelijk voor te bereiden en te begeleiden bij het aangaan van (handels)transacties, het starten van ondernemingen, of welk andere (zakelijke) avontuur dan ook.
Daarnaast zet Willems zich in voor startende en ervaren ondernemers en ondernemingen die hun markt binnen Europa of naar de Verenigde Staten van Amerika willen uitbreiden.

Voor grote Nederlandse ondernemingen is de poort naar de Verenigde Staten al lange tijd open. Zij maken daarbij vooralsnog gebruik van de vele grote advocatenkantoren die vestigingen hebben in de Verenigde Staten. Dat is vaak een kostbare aangelegenheid waardoor de poort slechts voor een selecte groep geopend is. Het MKB en het kleinere segment van de grote Nederlandse ondernemingen moet daardoor de toegang tot de Verenigde Staten aan zich voorbij laten gaan. Het is onder andere om die reden dat Willems Advocaten & Rechtsanwälte een permanente brug heeft geslagen met het hart van de Amerikaanse zakenwereld, Manhattan, en The Greater New York City area, middels de samenwerking met Rasco Klock cs, in New York. Gebruikmaken van deze permanente brug is doorgaans een minder kostbare aangelegenheid, zodat ook voor het MKB en het kleiner segment van de grote Nederlandse ondernemingen de poort naar de Verenigde Staten geopend is.

Zowel vanuit Nederland als vanuit de Verenigde Staten grote en kleinere partijen worden bijgestaan in alle facetten van het cross-Atlantisch zakendoen. Een van onze Amerikaanse collega's is native speaker Nederlands.